Abdigör Köftesi / Abdigor Koftesi Youtube

About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators. About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators.


Abdigor Koftesi Tarifi Et Yemekleri Haberleri

Siyaset Ayhan Bilgenden Yeni Oluşum Açıklaması Gündem Mansimovdan Ağara suç duyurusu Dünya Almanyada Türk Yolculara Müdahale Siyaset İyi Partiden Erbakan Hadsizliği Türkiye Göçmen Afganlara Dikkat Gündem Sivas Basbağlar Mazlum ümmet.

Abdigör köftesi. Harçtan 8 parça koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak top haline getirin. Abdigor Köftesi which is widely consumed in Doğubayazıt was named after Çolak Abdi Pasha who lived in the 17th century. Piştikten sonra bir saat kadar dinlendirilen köfteler pilav üzerine konularak servis yapılır.

Sinirlerini ve yağlarını ayırın. Köfte ismini ishakpaşa sarayının paşasının babası kör abdi paşadan almıştırBu köfte bir tek Doğubayazıt yöresine özgudur. Doğubeyazıt ilçesinde yaygın olan bu köfte içli köfteye benzer.

Dana bonfile 2 adet yumurta 1 adet soğan 2 çorba kaşığı un 15 su bardağı su 2 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kırmızı tozbiber Tuz. Hengel haşil erişte çorba pilav ve yemeği kuymak kete pişi egirdek yufka yağlama un helvası hasude bulgur pilavı Sac kavurması Abdigor Köftesi Sahan kebabıGoştebergMendik Ağrı yöresinin en lezzetli yemeği Abdigör Köftesi dir. Sığır etinin arka butlarındangülikten çıkarılan Sinirleri alınmış yağsız kırmızı eti tokmakla sal-taşında Hamur halini alıncaya kadar.

The meatballs were specially prepared for the Pasha who could not eat meat dishes due to a stomach disorder were adopted by the local people over time. Diğer yanda soğan ı ince ince doğrayın. Hazırlanması taze et bir tokmak ile taş üzerinde merhem şeklini alıncaya kadar dövülür.

ABDİGÖR kÖFTESİ En tanınmış yemeği Abdigor Köftesidir. Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Doğubeyazıt ilçesinde yaygın olan bu köfte içli köfteye benzer. Anadolunun bilinen en eski diyet yemeği.

Originally made especially for the father of Ishak Pasha Çolak Abdi Paşa who was suffering from a stomach issue the Abdigör Köftesi is a large meatball made from meat that has been kneaded for a long time into a paste and then rolled into a round shape. 1 yemek kaşığı tuz ekleyip 25 dakika daha dövün. 45 5 4 votes Anadolunun 400 yıllık geleneksel bir diyet yemeğidir.

Abdigör Köftesi Ağrı Bonfileleri özel taşının üzerinde tahta tokmakla 25 dakika dövün. Ait oldukları şehirlere değer katan bu yemekler marka değerlerine de çok önemli katkılarda bulunuyor. Abdigör Köftesi Ağrı Bonfile et yöreye ait özel taş üzerinde tahta tokmakla 25 dakika sinir ve yağları ayrılacak şekilde dövülür.

Doğubeyazıt ilçemizde yaygın olan bu köfte içli köfteye benzerYöremizin en lezzetli yemeğidir. Bu vİdeo 12 ekİm 2013 cumartesİ gÜnÜ muhammed bulut tarafindan doĞu beyazitta Çekİldİ. Yağsız sinirsiz kemiksiz sığır eti çok az miktarda soğan bir adet yumurta ve baharatlardan yapılır.

Her şehrin her ilçenin kendine özgü yemekleri ve mutfağı var. Cağ kebabı Erzurum kaymak Afyon kuyu tandır Denizli karpuz Diyarbakır baklava Gaziantepe adresli. Malzemeler Kemiksiz kuzu Oğlak veya dana eti Soğan Haşlanmış pirinç Baharat.

İlimize bağlı 8 ilçe bulunur. Abdigör Köftesi Yasemin Dikmetaş MALZEMELER 6-7 kişilik 1 kg. Doğubeyazıtta yaygın olan bu köfte içli köfteye benzer.

Abdigor Köftesi Abdigor Meatball is the most well-known dish of Ağrı. Hamur haline gelen et soğan ve su katılarak elle. This local delicacy cannot be found anywhere else except Doğubeyazıt so its a good idea to taste it while youre in town.

İnce doğranmış soğanlar suda tuzla birlikte kaynatılır kaynayan suya köfteler atılır. Ete 2 tattlı kaşığı tuz atılır 25 dakika daha dövülür dövme işlemi bittikten sonra 15 su bardağı su ete karıştırılarak yedirilir. Abdigör Köftesi Ağrı Bonfile et yöreye ait özel taş üzerinde tahta tokmakla 25 dakika sinir ve yağları ayrılacak şekilde dövülür.

Yağsız sinirsiz kemiksiz sığır eti çok az miktarda soğan bir adet yumurta ve baharatlardan yapılır. Yağsız sinirsiz kemiksiz sığır eti çok az miktarda soğan bir yumurta ve çeşitli baharatlar kullanılarak. Abdigör Köftesi Ağrı Köfte için eti kasabınızda dövdürüp hamur haline getirin içine tuz ve kara biber ekleyip yoğurun.

Yemeğe diyet yemeği denilmesinin sebebi ise etin dövülürken sinirlerinden arınır böylece mideyi rahatsız etmez. Yağsız sinirsiz kemiksiz sığır eti çok az miktarda soğan bir adet yumurta ve baharatlardan yapılır. Ete 2 tattlı kaşığı tuz atılır 25 dakika daha dövülür dövme işlemi bittikten sonra 15 su bardağı su ete karıştırılarak yedirilir.

Hazırlanması taze et bir tokmak ile taş üzerinde merhem şeklini alıncaya kadar dövülür. 2 kg kemiksiz dana bonfile 5 adet kuru soğan 30 gram un 2 Su bardağı su 3 çay kaşığı karabiber 3 yemek kaşığı Tuz 7-8 yemek kaşığı Sıvı Yağ 5. Ağrı Doğubeyazıt ilçesinin meşhur yöresel yemeklerinden Abdigör Köftesinin tarihçesi.

Kemiksiz kuzu oğlak veya dana eti Soğan Baharat Taze et dövülerek hamur haline getirilir baharatla yoğrulur köfte yapılır. Hazırlanması taze et bir tokmak ile taş üzerinde merhem şeklini alıncaya kadar dövülür. Köfteleri 4 su bardağı suda haşlayın ve suyun içinden süzgeçle çıkarın.

Ağrı Yöresel Yemeklerinden Abdigör Köftesi Tarifi. Tarifi Taze et dövülerek hamur haline getirilip baharat ve haşlanmış pirinçle yoğrulur köfte yapılır. Döverek macun kıvamına getirdiğiniz ete soğan kara biber toz biber un ve yumurta yı ekleyip yoğurun.

Ağrı 542255 toplam nüfusu ile ülkemizin Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan bir şehirdir. Pilav için köfteleri haşladığınız sudan. HANGİ ŞEHİRDE HANGİ YEMEK YENİR.

İnce doğranmış soğanlar suda tuzla birlikte kaynatılıp kaynayan suya köfteler atılır.


Ahmet Hakan On Twitter Dogubayazit Yoresine Ozgu Bir Kurt Yemegi Abdigor Koftesi Http T Co Qgeq8zkbsx Twitter


Videolu Pasalara Layik Abdigor Koftesi Tarifi Show Tv Yemek


Abdigor Koftesi


Abdigor Koftesi Agri Lezzetler Com


Ebmk75xtqhtpzm


Abdigor Kofte Yemek Tarifleri


Abdigor Koftesi Tarifi Abdigor Koftesi Nasil Yapilir Yemek Yoresi Yemek Gida Tatli


Abdigor Koftesi Leziz Yemeklerim


Abdigor Kebabi Tarifi Abdigor Koftesi Ve Sosu Nasil Yapilir


Agri Nin Has Yemegi Abdigor Un Tanitimi Ege Tv De Yapildi Agri Manset Agri Manset


Abdigor Koftesi Youtube


Facebook


Nefis Minik Abdigor Koftesi Nefis Yemek Tarifleri


Yoresel Yemeklerimizden Abdigor Koftesi Nasil Yapilir


Abdigor Koftesi Tarifi Tarif Defteri


Abdigor Kofte Tarifi Tarif Sandigi Yemek Tarifleri Tarif Sandigi Yemek Tarifleri


Thwlwzc2snxam


04 Agri Nin En Sevilen Lezzeti Abdigor Koftesi Youtube


Abdigor Koftesi Tarifi

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url
Advertisement here
Advertisement here
Advertisement here